Wij helpen u van
uw asbesthoudende
daken af

Heb ik recht op een subsidieregeling van de overheid?
Direct contact? ⁠⁠⁠0641176007

Waarom Zonnestroom

Waarom zonnestroom ?
Ten eerste natuurlijk de besparing op de energierekening. Zoals de grafieken van het Centraal Bureau voor statistieken aantoont is stroom nog niet voordeliger geworden. De stroom is vanaf 1996 circa 150% duurder geworden. Daarnaast levert u met het toepassen van zonnepanelen een bijdrage aan de reductie van de CO2 uitstoot.
Asbest eraf zonnepanelen erop, bespaar op uw energiekosten en draag bij aan een beter milieu.

De zonnepanelen zijn niet meer het zelfde als vroeger. Met de huidige stand van de techniek zijn leveringsgaranties op de zonnepanelen tot 25 jaar mogelijk, met een gemiddelde terug verdientijd tussen de 7 tot 10 jaar. Dit betekent dat er minimaal 15 jaar rendement kan worden behaald met het aanbrengen van zonnepanelen. Een juiste keuze in fabrikant is hier dan ook van wezenlijk belang.

 

Het zonnepaneel.
Zonnepanelen zijn er in vele soorten en afmetingen, namelijk;

 

 

 

Belangrijk bij de keuze zijn de prestaties en dan met name op de lange termijn. Op dit moment leveren de standaard panelen tussen de 245 en 270 WP.

Ook uiterlijk zijn er verschillende soorten panelen. Het type paneel ALL Black wordt vaak bij zichtwerk toegepast, uiterlijk op de achterkant van een schuurtje is dan weer minder belangrijk.

 

Omvormer.
De omvormer zorgt ervoor dat de stroom, wat geleverd wordt door de panelen, wordt omgezet naar stroom die te gebruiken is in de woning. Dit onderdeel is een vereiste bij het leveren bij een geheel nieuwe installatie.

 

Optimizers en omvormers per paneel.
Is er kans op lichte schaduw werking dan is het raadzaam een optimizer of omvormer per paneel toe te passen. Normaal worden panelen aangesloten in een string van meerdere panelen, bij schaduw beïnvloed dat paneel de gehele string waarin deze is opgenomen.
Het spreekt voor zich dat deze oplossing in aanschaf duurder is maar zich vanzelf zal terug verdienen. Panelen met optimizers zijn per paneel uit te lezen, mocht er een paneel minder presteren dan is dit meteen te zien op de monitoring software.

 

Onderhoud.
Zonnepanelen zijn bedrijfszeker en goedkoop in onderhoud, het is van belang de panelen schoon te houden, normaliter reinigen ze zich zelf met behulp van een regenbui, vogelpoep zal iets meer inspanning vergen.

 

paneel poep

 

Rendement.
Investeren in zonnepanelen levert een hoger rendement op dan geld vast zetten op een spaarrekening.

Aandachtpunten bij aanschaf.

– Oriëntatie en helingshoek, een positie op het zuiden en onder 36 C is ideaal
– Kwaliteit, ook bij zonnepanelen geldt: goedkoop is vaak duurkoop. De betere fabrikanten geven langere leveringsgaranties op paneel en omvormer
– Kies voor een vertrouwd adres, er zijn veel bedrijven die van alles beloven maar niet thuis geven bij garanties of niet te realiseren terugverdientijden
– Zijn de panelen bij vervuiling makkelijk te reinigen, er zijn speciale hulpmiddelen te verkrijgen die het schoonmaken vanaf de grond mogelijk maken