Wij helpen u van
uw asbesthoudende
daken af

Heb ik recht op een subsidieregeling van de overheid?
Direct contact? ⁠⁠⁠0641176007

Veelgestelde vragen

Onderstaand vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over asbest.
Hoe meet ik de lengte van de nok?
De lengte van de nok wordt vaak bepaald door de lengte van de stal waarop de dakplaten liggen. U meet hem op van kopgevel tot kopgevel. In de meeste gevallen heeft de nok dezelfde lengte als de stal, is dit niet het geval? Neem dan de lengte van de stal + het deel waar de nok buiten de stal steekt.

 

Kan het zijn dat de nok niet van asbest is?
Dit is zeker mogelijk. In niet alle gevallen is de nok uitgevoerd in asbest.
Vermoedt u dat uw nok niet van asbest is, voer dan in de proefberekening de waarde 0 in.

Wij zullen tijdens de inventarisatie beoordelen of de nok van asbest is.

 

Kan het zijn dat de goot niet van asbest is?
Het is mogelijk dat de goot bestaat uit PVC of anderzijds materiaal dan asbest.
Vermoedt u dat uw dakgoten geen asbest bevatten of heeft u geen dakgoten? Voer dan in de proefberekening de waarde 0 in.

Wij zullen tijdens de inventarisatie beoordelen of de dakgoten van asbest zijn.

 

Hoe gevaarlijk/risicovol is asbest?
Asbestvezels zijn zo klein dat de trilharen en slijmvliezen in onze luchtwegen ze niet kunnen tegenhouden. Hierdoor kunnen de vezels doordringen tot diep in de longen waar zij schade kunnen aanrichten. Deze schade openbaart zich in verschillende ziektes >>lees verder bij gezondheidsrisico’s

 

Wie zijn er betrokken bij een asbestsanering?
Bij een sanering zijn meerdere partijen betrokken. Het start allemaal met een inventarisatie door een gecertificeerd inventarisatiebureau, daarna komt de gecertificeerde asbestsaneerder. Als de saneerder klaar is met saneren komt er een geaccrediteerd onderzoekslaboratorium om te controleren of de asbestsaneerder zijn werk goed heeft gedaan. Tevens zijn de handhavende instellingen: Arbeidsinspectie, VROM-inspectie, gemeente, milieupolitie of milieudienst betrokken als toezichthouder en vergunningverstrekker.

 

Kan ik subsidie krijgen voor het vervangen van het asbest door bijvoorbeeld zonnepanelen.
Agrarische bedrijven kunnen subsidie aanvragen als zij het asbest op hun dak laten vervangen door een nieuw dak met zonnepanelen. Hiervoor zijn diverse subsidieregelingen beschikbaar >>lees verder subsidieregelingen asbestverwijdering

 

Kan ik asbest op mijn dak zelf herkennen?
Asbest golfplaten werden in het verleden (tot 1994) veelvuldig toegepast op stallen en schuren in de agrarische sector. In veel gevallen zijn de asbest golfplaten te herkennen aan een grijze kleur en honingraatstructuur. Wilt u zekerheid, dan is het verstandig een onderzoek te laten verrichten door een erkend asbestinventarisatiebureau.

Uw vragen over asbest nog niet beantwoord? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder!