Wij helpen u van
uw asbesthoudende
daken af

Heb ik recht op een subsidieregeling van de overheid?
Direct contact? ⁠0641 176 007

Dakrenovatie Haf Lelystad, van start met 7 proefwoningen, 84 particulieren een collectief

IMG_1123

Atol Plaza, maandagochtend 22 augustus 2016 klokslag 11.00 uur.
De Haf bewoners van de woonblokken met nummer 13 t/m 16 en 66 t/m 68 hebben hun handtekening gezet voor het vervangen van het asbesthoudende golfplatendak.

Vorige week werd bekend dat er twee woonblokken gerenoveerd konden worden. Woonblokken waarvan de bewoners niet afhankelijk zijn van een financiA�le regeling. Gezien het korte tijdbestek, uitvoering in oktober, was besloten om vanochtend bijeen te komen om een presentatie aan te horen van RemoveR en de Scheffer groep, de offerte te bespreken en de opdracht te ondertekenen.

Een duidelijke presentatie, waarin het plan van aanpak stap voor stap werd uitgelegd. Het bespreken van de offerte verliep voorspoedig. De bewoners waren van tevoren goed geA?nformeerd waardoor het aantal en soort vragen beperkt was tot veelal praktische zaken.

Er was onderscheid aangebracht in een hoekwoning en tussenwoning ivm aantal m2 asbestdak, dat van belang is bij de subsidieaanvraag. Het verschil in totale opdrachtkosten is te verwaarlozen.

Volgende week vindt bij deze woningen de asbestinventarisatie al plaats om in de maand oktober van dit jaar de dak vervanging te kunnen laten plaatsvinden.

We hopen dat de weersomstandigheden ons goed gezind zijn, zodat de voortgang niet negatief beA?nvloed wordt en er geen extra voorzieningen getroffen behoeven te worden om regenwaterschade te voorkomen.

Binnenkort verschijnt er een persbericht, zodat de bewoners van Lelystad geA?nformeerd worden.

Voor september staat de informatieavond voor alle bewoners van het Haf gepland. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt.

Via onze website dakrenovatiehaf.net zullen we verslag doen van de asbestsanering en het plaatsen van de nieuwe dakbedekking.

Proefberekening maken

Wat zijn de afmetingen van uw stal? (1 van 3)

Lengte van de stal

Meet de langste zijde in meters van uw stal. Dit is gelijk aan de lengterichting van de nok.


Breedte van de stal

Meet de afstand tussen de nok en de goot. Deze waarde maal 2, mits beide zijden gelijk zijn.


Lengte van de nok

Meet de lengte van de nok in meters. Is de nok gelijk aan de lengte of breedte van de stal,
neem die waarde in meters over. Is de nok niet van asbest vul dan de waarde 0 in.


Lengte van de goot

Meet de lengte van de goot in meters rondom de gehele stal. Is de goot niet van asbest, of
niet aanwezig, vul dan de waarde 0 in.