Wij helpen u van
uw asbesthoudende
daken af

Heb ik recht op een subsidieregeling van de overheid?
Direct contact? ⁠0641 176 007

Dakrenovatie Haf Lelystad gestart!

Woensdagochtend 12 oktober klokslag 6.30 uur werden de steigers in de volle duisternis van de vrachtauto geladen. Teken dat de dakrenovatie van de twee proefblokken is begonnen.

 

De algehele projectleiding ligt in handen van RemoveR. Zij ontzorgen de bewoners tijdens de dakrenovatie en dragen zorg voor de planning en communicatie.

 

Op woensdag en donderdag zullen de steigers rond het eerste blok van 4 woningen geplaatst worden door het gecertificeerde steigerbouwbedrijf Riss uit Damwoude. Zij werken onder verantwoording van Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward, die de nieuwe asbestvrije golfplaten van Eternit op de daken zal aanbrengen. Vrijdag is opgenomen als reserve dag om eventuele vertraging op te vangen.

 

Maandag 17 oktober wordt gestart met het verwijderen van de asbesthoudende golfplaten door de Scheffergroep, die de hoofdaannemer is van deze opdracht. Het saneren van het gehele blok duurt twee dagen, waarna direct de inspectie plaatsvindt. Na akkoord van de inspectie kan begonnen worden met het plaatsen van de nieuwe dakbedekking door de Bouwgroep Dijkstra Draisma. Volgens planning is hiervoor drie dagen uitgetrokken.

 

Alvorens te beginnen met het saneren worden de installaties in huis afgekoppeld van de dakdoorlaten door installateur Ten-Hove uit Klarenbeek. Zij verzorgen ook weer de aansluiting na de dakrenovatie.

 

De asbestinventarisatie comform SC-540 is op 28 augustus al uitgevoerd door het asbestinventarisatie bedrijf AK Blom uit Oldebroek. Met het inventarisatie rapport kon de sloopmelding bij de gemeente ingediend worden.

 

www.remover.nl

Proefberekening maken

Wat zijn de afmetingen van uw stal? (1 van 3)

Lengte van de stal

Meet de langste zijde in meters van uw stal. Dit is gelijk aan de lengterichting van de nok.


Breedte van de stal

Meet de afstand tussen de nok en de goot. Deze waarde maal 2, mits beide zijden gelijk zijn.


Lengte van de nok

Meet de lengte van de nok in meters. Is de nok gelijk aan de lengte of breedte van de stal,
neem die waarde in meters over. Is de nok niet van asbest vul dan de waarde 0 in.


Lengte van de goot

Meet de lengte van de goot in meters rondom de gehele stal. Is de goot niet van asbest, of
niet aanwezig, vul dan de waarde 0 in.