Wij helpen u van
uw asbesthoudende
daken af

Heb ik recht op een subsidieregeling van de overheid?
Direct contact? ⁠0641 176 007

Asbest in tuinen na brand in fruitschuur Wemeldinge

WEMELDINGE – Hulpdiensten zijn maandagmiddag uitgerukt voor een brand in een schuur met fruit aan de Bonzijweg in Wemeldinge. In de omgeving was veel rook te zien. De brandweer heeft rond half zeven ’s avonds het sein brand meester gegeven.

De brandweer was met meerdere eenheden ter plaatse. Er zijn drie blusvoertuigen, een watertankwagen, een extra dompelpomp en een autoladder ingezet. De brand is eerder die dag opgeschaald naar ‘grote brand’.

Bij de brand waren geen mensen of dieren betrokken, wel een heftruck en sorteermachine. De Bonzijweg was tussen de Zwaakseweg en de Westelijke Kanaalweg enkele uren afgesloten voor verkeer.

Asbest en roet

Er zijn asbesthoudende deeltjes in de duinen van de buren terecht gekomen, dit gebied is afgezet. Grotere stukken, deels verbrand karton van verpakkingsmaterialen zijn mogelijk in de aangrenzende straten terecht gekomen. Handen wassen en voeten vegen is bij aanraking voldoende hygiA�nisch volgens de Veiligheidsregio.

Bij de woningen in de directe omgeving zijn metingen verricht om na te gaan of er extra geventileerd moest worden voordat bewoners hun woning weer in kunnen. Een klein aantal bewoners heeft zich uit voorzorg laten onderzoeken bij de ambulance.

Ook is de hulp van stichting Salvage opgeroepen om omwonenden te helpen bij rook- en roetschade. Het getroffen fruitbedrijf helpen zij ook het aanwezige en ongeschonden fruit te koelen.

Nablussen

Om het laatste gedeelte te blussen wordt is geen zout, maar zoet water gebruikt. De dompelpomp aan de haven werd daarbij niet meer gebruikt.

Een deel van de eenheden was rond zeven uur aan het inpakken. Enkele voertuigen zijn gebleven om na te blussen. Het nablussen zal nog even duren.

Bron: http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/asbest-in-tuinen-na-brand-in-fruitschuur-wemeldinge-1.5890489

 

Proefberekening maken

Wat zijn de afmetingen van uw stal? (1 van 3)

Lengte van de stal

Meet de langste zijde in meters van uw stal. Dit is gelijk aan de lengterichting van de nok.


Breedte van de stal

Meet de afstand tussen de nok en de goot. Deze waarde maal 2, mits beide zijden gelijk zijn.


Lengte van de nok

Meet de lengte van de nok in meters. Is de nok gelijk aan de lengte of breedte van de stal,
neem die waarde in meters over. Is de nok niet van asbest vul dan de waarde 0 in.


Lengte van de goot

Meet de lengte van de goot in meters rondom de gehele stal. Is de goot niet van asbest, of
niet aanwezig, vul dan de waarde 0 in.